Hope benefiet

 

IMG_35916 augustus 2016 Benefietconcert!!! Sponsoren gezocht!!!

 

In samenwerking met Theater de Klimboom van Puur Weijers&Weijers organiseert de Limburgse band Skibbereen op 6 augustus 2016 een benefietconcert in theater de klimboom in Simpelveld . Het belooft een geweldige muzikale avond  te worden waarvan de opbrengst geheel toekomt aan stichting Hope.

 

Stichting Hope

 

Op 4.000 meter hoogte in het Andesgebergte in Peru is het leven hard. Gletsjerwinden geselen de indianen die er wonen. Verder zijn alleen lama’s en winterharde aardappels bestand tegen het klimaat. Maar als die indianen naar de grote stad verhuizen, komen ze in de hel van de sloppenwijken terecht.

 

Het doel van HoPe is om de indianen in het hoogland in staat te stellen hun lot in eigen hand te nemen en zelf hun leefomstandigheden te verbeteren. We ondersteunen alleen projecten als de plaatselijke bevolking er zelf om vraagt en zij zelf zoveel mogelijk bijdraagt aan de uitvoering ervan. De Peruaanse autoriteiten worden maximaal betrokken bij de uitvoering van de projecten. Wat er is bereikt, moet de gemeenschap zelf kunnen voortzetten als het project af is.

 

HoPe werkt al sinds 1991 in Peru. Het eerste project waarmee Walter Meekes en Tineke Griffioen begonnen, was een gaarkeuken in een achterstandswijk in Cusco.

 

Stichting HoPe Nederland verzorgt de fondsenwerving in Nederland en het beheer en beschikbaar stellen van de gelden aan de organisatie in Peru. Wij werken hier met ongeveer 40 vrijwilligers.

 

De indianen in de Andes stammen af van de ooit zo machtige Inca’s. Maar nu worden ze gezien als “onbelangrijke” mensen die ver weg in de bergen wonen. Ze worden gediscrimineerd en komen altijd op de laatste plaats. HoPe zet zich in voor de verbetering van de leefsituatie van deze mensen.

 

De cultuur van de hoogland indianen is honderden jaren oud. Al in de Incatijd droegen de mannen rode poncho’s en de typische Peruaanse muts met oorflappen en de vrouwen rode omslagdoeken. De taal van deze mensen is het Quechua (spreek uit: ketsjwa), de taal die in de Incatijd al werd gesproken.

 

Met de programma’s: helpt HoPe jaarlijks:

 

Onderwijs en bijscholing > 3000 leerlingen en 180 leerkrachten.

 

Gezondheidszorg > 2000 patiënten.

 

Sociale projecten > 300 vrouwen en kinderen.

 

 

 

Het Concert

 

Het benefiet concert vind plaats op 6 augustus 2016 vanaf 19:00 in Theater de klimboom in Simpelveld (+/- 200 zit/staan plaatsen). Het gehele bedrag van de entree zal ter gunste gaan van Stichting HoPe. Tevens zal het sponsor bedrag wat over is na aftrek van de kosten ook in zijn geheel naar de Stichting HoPe gaan!

 

Tijdens het benefiet concert zullen diverse bands verschillende muziek ten gehore brengen variërend van het genre Blues, Bluegrass, Iers en Limburgs! Per band zal een set gespeeld worden tussen de 30 a 45 minuten.

 

De  line up ziet er als volgt uit;

 

Skibbereen

 

Tamarack

 

Jack Vinders

 

Jean en Jennifer Notermans

 

Het benefiet wordt geheel op vrijwillige basis gehouden en de uitvoerende acts ontvangen geen vergoedingen.

 

Wij zoeken nog enkele sponsoren die een kleine bijdrage willen leveren aan deze avond. Voor  de sponsoren geven we vanaf 100 euro 2 vrijkaarten.

 

Mocht u interesse gewekt zijn stuur dan een mailtje naar info@leoniefranssen.nl